T1 en T2 (info over 5de en 6de leerjaar)

T1 en T2 - Einstein

Hallo iedereen,

 

Welkom in T1 (juf Sarah) en T2 (meester Peter) van de Tienerschool

Een nieuwe stap, maar wel een zachte stap. Het is wat nieuws, en toch blijft het ook een stuk wat jullie gewoon zijn. 

Bij ons start je als tiener! We nemen je al iets minder bij het handje, je mag al meer dingen zelf gaan doen! Woehoe! En daar begeleiden we je graag in. 

Je ontdekt wat je leuk vindt, wat je interesseert, wat je graag wilt gaan doen… Het is dus hét moment om te experimenteren en dingen uit te proberen!

Je zal op een boeiende manier veel leuke en interessante dingen ontdekken: we doen aan co-teaching voor wiskunde, we gaan aan de slag met verschillende soorten teksten voor Nederlands, we werken met nieuwe en interactieve methodes voor Frans en wereldoriëntatie, je leert met een Chromebook werken. Digitaal presenteren, in de 'cloud' werken, gebruik maken van interactieve apps en programma's ..... Kortom, welkom in het onderwijs van de 21ste eeuw!

Wekelijks zijn er ook klasmomenten met leerkrachten van de volgende jaren. Zo krijgt T2 Engels van een leerkracht van de volgende jaren van de Tienerschool. En dat is ook zo voor de sportlessen. 

Jullie leren de leerkrachten van de volgende jaren al kennen, zodat de afdeling middelbaar van de Tienerschool geen onbekend terrein meer is voor jullie.

 

 

Wij, juf Sarah en meester Peter, geven zelf ook les in T3 en T4 van de Tienerschool, waardoor jullie ook met ons wekelijkse contactmomenten blijven hebben.

Jullie komen ook vaak samen met de leerlingen van T3 en T4. Het is gewoon superleuk om al die pauzes, sport- en spelmomenten, projectjes en uitstappen samen te kunnen doen en van elkaar te kunnen leren!

We differentiëren waar mogelijk, we houden rekening met de verschillen tussen de leerlingen en zetten in op groeien. Wij zijn een Exentra-school in opleiding en werken dus ook aan de noden van hoogbegaafde leerlingen.

Sport en beweging vinden wij heel belangrijk, want het is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je ‘koppeke’. Vandaar dat er aan bewegingsactiviteiten geen gebrek is. We hebben dan ook een eigen sportzaal en een mega grote speelzone waar jullie zich kunnen uitleven. 

Ook creativiteit krijgt veel aandacht, we heten niet voor niets EINSTEIN Tienerschool!
Muzische vorming gaat over durven experimenteren, zich uitdrukken, improviseren, en genieten van het creatieve.  

Onze bosklassen en sportklassen zijn het uitgelezen moment om dit alles toe te passen en onze groepsdynamiek extra in de verf te zetten!

Kortom, in de Tienerschool De Haan is het echt tof!