T3 en T4 (info studierichtingen)

T3 en T4 - Einstein

Welkom in T3 en T4!

Wij zijn de afdeling middelbaar van de Tienerschool, de bovenbouw.

Of je nu al in T1 en T2 zat, of pas instapt in onze school, dat maakt geen verschil uit. Je zal je hier meteen heel welkom voelen!

Bij elk instapmoment in de Tienerschool gaan we vanaf dag 1 eerst en vooral aan de slag met JULLIE, met verbinden en met het creëren van een positieve groepsdynamiek.

Wij willen dat je eerst en vooral GRAAG naar school komt. Welbevinden, zelfvertrouwen, een veilig, warm en positief klas- en schoolklimaat, zijn basisvoorwaarden om vanzelf tot 'leren' over te gaan.

Wij leren jullie stapsgewijze om steeds meer je eigen leerproces zelf in handen te nemen. We laten jullie groeien in zelfstandigheid, maar laten jullie niet aan jullie lot over. Integendeel. Alle leerkrachten zijn begeleiders en alle leerlingen hebben een coach waarmee ze overleggen, reflecteren, evalueren, bijsturen, problemen bespreken, oplossingen zoeken ... maar waarmee ze ook gewoon een fijne babbel kunnen hebben.

Waar houden wij zoal van?

We HOUDEN VAN leren en stimuleren!

We HOUDEN VAN dynamische lessen en van beweging. Bij ons betekent les volgen niet dat je 8u per dag aan je stoel gekluisterd zit, wel dat je korte instructiemomenten krijgt waarbij je je focust op de uitleg of de uiteenzetting van je opdracht. Daarna kan je ervoor kiezen om meteen aan de slag te gaan, of om nog wat extra uitleg te krijgen.

Je kan in het lokaal blijven om aan je opdracht te werken, of je kan zelfstandig in de workspace gaan werken, met andere leerlingen. Werk je liever even op een afgezonderd plaatsje om meer vrij te zijn van geluid en beweging om je heen? Ook dat kan.

Je krijgt de ruimte om te ontdekken hoe jij het best werkt.

We HOUDEN ook VAN variatie: variatie in lessen (vakgericht, vakoverschrijdend, leerjaaroverschrijdend), variatie in werkmethodes (zelfstandig werk, duowerk, groepswerk, op papier, digitaal met de Chromebooks) en variatie in evalueren (permanente evaluatie, examens, zelfevaluaties, peerevaluaties). 

En uiteraard HOUDEN we ook VAN sport en spel: 'Mens sana in corpore sano' ofwel 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'. 

Zich goed voelen, zin hebben in leren en graag uitgedaagd worden kunnen niet losgekoppeld worden van fysiek welbevinden. Een fit 'koppeke' willen, betekent onder andere ook uitgerust zijn en voldoende bewegen.

Zo wordt er een waaier aan bewegingsmomenten aangeboden zowel op als buiten het schooldomein en kan je zelfs je studies combineren met surfen en zeilen, in de richting 'Zee- en watersporten'.

De Tienerschool bevindt zich in hartje De Haan, op een groot en groen domein. We worden omringd door sportvelden, bos, zee en duinen. Een schat aan mogelijkheden.

Je hoort het al, Einstein Tienerschool De Haan is zoveel meer dan 'naar school gaan'.

Studieaanbod T3 en T4 (A-stroom)

Gemeenschappelijke basisvorming

 • domein Taal en Cultuur + CLIL* (o.a. Nederlands, moderne vreemde talen, historisch en cultureel bewustzijn, expressie en beweging, levensbeschouwing)

 • domein Wiskunde en Wetenschappen (o.a. wiskunde, exacte wetenschappen, ruimtelijk bewustzijn en technologie)

 • domein Onderzoeken en Ondernemen (o.a. techniek, ondernemingszin en financiële geletterdheid, ICT, computationeel denken)

Project

 • Coaching maattraject (verdiepen, remediëren, uitbreiden)
   
 • ProjecT (vak -, klas- en leerjaardoorbrekend werken)

Keuzegedeelte eerste leerjaar

 • Talentmodules  = verkennen van talenten en interesses via onderzoekend leren en ondervinden (o.a. Maatschappij en Welzijn, STE(a)M & Sport)
   
 • Zee- en watersporten (o.a. golfsurfen, windsurfen, zeilen, zwemmen, reddend zwemmen, initiaties duiken, waterpolo, sup-yoga ...)

Basisopties tweede leerjaar

 • STEM - Wetenschappen
   
 • Sport (zee- en watersport)

 

* CLIL: een vak aanbieden in een andere taal; bij ons is dat het vak aardrijkskunde in het Engels (T4)

lessentabel tienerschool De Haan Wenduine Bredene